Бомба: Третият мандат отива в тази партия, причината е неочаквана

Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява, че е готов да изгради правителство, смята Цветанка Андреева

Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява, че е готов да изгради правителство.

Чисто политически ако подходи, ИТН е много близко до неговата риторика, подкрепя неговите изцяло политически позиции, така че е възможно да бъде ИТН.

Това заяви политологът Цветанка Андреева в ефира на bTV.

„Проблемът не е толкова в кой ще попадне третият мандат, а в предварителните заявки, които го обезсмислят като създаване на управленска формула“, допълни тя.

Според политолозите Цветанка Андреева и Любомир Стефанов по-вероятният вариант са нови предсрочни парламентарни избори. 

„Хората в парламента, които гордо се наричат политици, не се държат като такива и не се учат от грешките си. Шест пъти подред настъпват една и съща мотика и в един момент трябва да проявиш нов тип лидерство, да поемеш отговорност, да го обясниш и да намериш възможните варианти, с които да съставиш мнозинство в парламента. Политиците не трябва да се харесват, а да се уважават.

Предизборните кампании една след друга надграждат и надграждат. То не е турбуленция, а е катастрофално вече и заема все по-неприятни размери“, каза политологът Любомир Стефанов.

По думите на Цветанка Андреева в парламента наблюдаваме все по-голяма фрагментарност и криза, която започва да руши вътрешнопартийно политическите сили.