За крещящ конфликт на интересни и много съмнителни обвързаности по високите етажи на властта алармира в социалната мрежа бившата пиарка на Комисията за защита на потребителите Габриела Руменова.

Припомняме, че една от най-известните и уважавани пиарки у нас води тежка съдебна битка с КЗП и началника й Димитър Маргаритов заради това, че е била незаконно съкратена след 15 години вярна служба в Комисията.

В позицията си Руменова разкрива какви порочни практики се случват в институцията като намесва имената на бившия министър на образованието Красимир Вълчев, Арман Бабикян от ИБГНИ и новоизлюпения кандидат за депутат с нова партия Кирил Петков.


Габриела Руменова не се страхува да казва истината и да се бори за справедливост

Вижте разкритията на Габриела без редакторска намеса:

Кое не е така? Докато бях PR на КЗП и се осъществяваше активна PR-дейност, са сключвани договори за такъв тип услуги с външни изпълнители – за нищоправене и отчитани чрез моята работа Договорите са с ПР КОНСУЛТИНГ АД/ПР енд Ивент консултинг АД - свързана фирма с "БОНАФИДЕ АДВАЙЗЪРС" ООД, в която съдружнички са съпругата на председателя на КЗП Димитър Маргаритов Мария Иванова Карабельова-Маргаритова и съпругата на бившия министър на образованието Красимир Вълчев Лилия Василева Николова-Вълчева.

Самият Маргаритов е бил управител на "БОНАФИДЕ АДВАЙЗЪРС" ООД заедно със съпругата на Красимир Вълчев в периода от 17.12.2014 г. до 16.04.2015 г. "БОНАФИДЕ АДВАЙЗЪРС" ООД е свързана и с други фирми като УЧЕНИЧЕСКИ ОТДИХ И СПОРТ ЕАД, АКАДЕМИКА-СПОРТ ЕАД, АКАДЕМИКА 2000 ЕАД, на които еднолична собственост на капитала е било Министерство на образованието, а една от тях също е свързана с ПР КОНСУЛТИНГ АД.
 


Шефът на КЗП Димитър Маргаритов

В Съвета на директорите на ПР енд Ивент консултинг АД е Пенко Георгиев Чернев - роднина на Мария Пенкова Чернева от пресцентъра на Министерство на образованието, когато Димитър Маргаритов и Красимир Вълчев са работили в това ведомство.

За офертите за част от договорите в деловодната система невярно е отразено, че са донесени на ръка от мен, а за друга част е посочено, че са носени от секретарката на председателя, директора на финансовата дирекция, главния секретар на Комисията...

След бурната активна PR-дейност в продължение на години, вкл. наемането на външни изпълнители, се стига до решението, че КЗП няма необходимост от служител с такива функции и затова ми променят длъжностната характеристика 10 дни по-късно се сключва граждански договор за скрит PR с Албена Мирошникова, съдружник в действащи търговски дружества и дружества с нестопанска цел, а също и прехвърлила свои дялове в „Комюникейшън пойнтс“ ЕООД на коалиционния партньор на Мая Манолова Арман Бабикян.


Албена Мирошникова

Мирошникова е свързана с поне два сериозни PR скандала: за 85-годишнината на БНР и за назначението по граждански договор от кметицата на Каварна. Когато Кирил Петков зае поста служебен министър на икономиката, А.М. беше назначена за директор "Връзки с обществеността и протокол" в МИ.

Не е лошо да се провери дали в същото време не продължава да има и граждански договор към КЗП, тъй като е интересно как съдейства за комуникацията между ръководството на КЗП и служителите, както и между институцията и външни на нея лица и организации в работното време, което и за двете администрации /КЗП и МИ/ е от 9 до 17:30ч. и обгрижва министър Петков при неговите многобройни изяви.

Независимо, че предвид тези факти някои може да гледат на КЗП като на търговско дружество, това е институция на държавна издръжка и всичко описано се прави с публични средства.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!