Борислав Ангелов: Ако пак ще ходим на избори, защо беше свалено редовното правителство

Според него президентът Румен Радев има за цел да продължи да управлява със служебното правителство

Ако не се формира правителство и вървим към 6-ти и 7-ми предсрочни избори, защо се стигна до свалянето на редовното правителство миналата година. Този въпрос зададе политологът Борислав Ангелов пред БНР-Благоевград.

Според него президентът Румен Радев има за цел да продължи да управлява със служебното правителство.

„Както виждаме служебното правителство показва своите недъзи, и вече има немалко проблеми“, каза той и даде за пример решението да се внася сега проект за бюджет въпреки настояванията това да бъде направено в края на миналата година.

Политологът отправи критики към Румен Радев и заради решението му да свика 49-ото Народно събрание тази седмица. „Нищо не го налагаше, освен ако той не се е притеснил, че политическите партии са се разбрали да има редовно правителство“, каза Ангелов. Той допълни, че бързото свикване е удар и по БСП, които трябва да проведат допитване в партията си да участват ли и как в евентуален редовен кабинет.

„Той пришпорва политическите партии, това не е добър знак, не е християнски“, каза още Ангелов.

Той изрази надежда, че партиите ще успеят да направят правителство. „Те трябва да разберат, че това което се случва в момента е битка срещу българските партии, парламентаризма и политическата система“, каза политологът. Той упрекна ПП и ДБ, че отказът им да преговарят за кабинет не подобава на парламентарни формации, а е по-скоро поведение на улицата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук