Шефката на кабинета на вече бившия премиер Кирил Петков Лена Бориславова проговори за скандалната им снимка на излизане от Министерски съвет. Както БЛИЦ писа по-рано се появи кадър, на който двамата са снимани в гръб и сякаш се държат за ръце.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Ето какво написа Бориславова в личния си фейсбук профил: 

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук