Криво ми е да водя този разговор. Имам двадесет и кусур министерства. Няма как да знаем къде и кой колко взима. Но каквото пожела Здравната каса го имате. Сега ми кажете защо имаме този проблем и защо водим този разговор.

Вие знаете в кои болници има аномалии. Кажете ми имената им и тези на лекарите. Така както тече делото за смъртта на детето, Бог да го прости, така ще гледаме и тези аномалии.

С тези думи премиерът Бойко Борисов започна извънредната среща с медицинските сестри, които премиерът чака повече от половин час.

Снимки как Борисов ги чака в Министерския съвет разпространи ПР-ката му Севдалина Арнаудова.

„18:50ч. МС представители на протестиращите медицински сестри все още няма…“, написа тя.
 

На срещата Борисов отправи три въпроса към протестиращите сестри:

„Нужни ли са толкова болници за България?
Трябва л ида се откриват и да продължават да се развиват частни болници?
Хората се интересуват каква е разликата между общинска и държавна болница?“
 



„Не, категорично!“, бе отговорът на медицинските лица на първия въпрос на премиера.

БЛИЦ припомня, че първоначално от пресслужбата на Министерски съвет разпространиха информация, че Борисов кани представители на протестиращите на среща утре, 17 декември, в 10 часа в Министерския съвет.

По-късно от пресслужбата обявиха, че премиерът ще ги приеме днес в 18,30 часа. Промяната се наложила заради изразеното публично недоверие от страна на протестиращите, че срещата ще се състои.

Протестиращите настояват за реформа в сектора, ясни правила при разпределението на публичните средства, достойно заплащане и по-добри условия на труд.

Срещата се излъчва директно във фейсбук профила на премиера.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!