Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. БСП и ДПС са обидили избирателите се като не са съгласили да се проведат изборите за депутати в Народното събрание и Европейския парламент в един ден, смята още столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това според него е много по- голяма обида от интерпретациите на изказването му в Чикаго пред българската общност за „лошия човешки материал”.
Нима не е по-тежка обидата, която вчера БСП и ДПС с техните завоалирани думи нанесоха на хората, които гласуват за тях, правейки изборите на различни дати, казвайки че техният електорат ще се обърка", заяви Борисов. Той смята, че като резултат от вчерашния и днешния окончателен отказ на двете партии от управляващата коалиция да подкрепят избори "2 в 1", са обидили избирателите си, защото в прав текст са им казали, че няма да могат да разчетат новите бюлетини.
Борисов днес беше на подписване на меморандум за сътрудничество с 12 ромски организации, с които ГЕРБ ще си сътрудничи при подготвянето на програма за ромската интеграция./БЛИЦ