Всички в държавата се изказаха по повод моите думи. Но къде точно е грешката, питам аз? Къде бъркам? Никой не беше изслушал записа, а всички се надпреварваха да го коментират. Лицемерите под строй се надпреварваха да бълват мнения.
За пореден път ще кажа, че аз не изнесох лекция. Отговарях на въпроси. Хората зад океана се интересуват живо какво се случва в родината им. Питаха за икономиката, за това какво става с демокрацията, за Македония. Питаха за демографския фактор, който съществува у нас в момента. Всичко, което за нас е ежедневие и сме потънали в него, за тях е особено важно, защото са далече. Отговарял съм по съвест. Това казва кметът на София Бойко Борисов в интервю за в. "Стандарт".

На Станишев само завистта му личи. Изнервен е. Според мен прави манипулации с единствена цел - да отвлече вниманието от милиардите, които има опасност да загубим. Еврокомисарката Данута Хюбнер го каза ясно. Ако продължим в същия дух, ще изгубим голяма част от еврофондовете. И затова Станишев е наел PR агенции да правят синтактичен и морфологичен разбор на думите, които използвам, за да може да се крие зад вълната от популизъм на БСП. Защото говори за пенсионерите, някак изпуска, че те - нашите майки и бащи вият от глад всеки четвъртък пред парламента. Хайде да погледнем и другата страна на медала. Едва ли заради липса на реформи огромни съсловия у нас остават неграмотни. Не могат да се подпишат. Ако преброим магистрите и бакалаврите у нас, ще блесне ясната нелицеприятна картина на това управление, коментира още Борисов.  Фактът, че ме поканиха двама български мюсюлмани, говори сам за себе си. Хамид от Девин от 62 години живее в Америка. Навремето е избягал от хора като бащата на Станишев и неговите съпартийци. Аз се срещнах с българите в българската църква и те ме приеха изключително радушно. Казаха ми: "Само ти си в състояние да направиш нещо." Това не може да не ми дава сили, да се боря с тези, които са готови на всичко, само и само да не пуснат властта и статуквото. Трябва да върнем тези хора в родината. Част от тях са сключили смесени бракове, плащат данъците си в други държави. А за да настъпят промени, на България са й необходими 7 милиона души. Защото, като махнем децата под 18 години и пенсионерите, оказва се, че един човек работи, за да издържа двама други. Казвам го с уважение към тези двама, които не внасят пари в бюджета. Това е материалът! С цялото ми уважение!
-На въпрос дали е  очаквал толкова яростна атака срещу него кметът отговаря: " В Банкя хората гледат пуяци и сутрин те издават един особен пронизителен звук. Така гледам на тези, които запяха веднага в хор срещу мен. Завистта им дойде в повече. Защото ме прие кметът на Чикаго, който от 1972 г. управлява града. И с този човек разговарях повече от час за всичко, което се случва у нас. После се срещнах с шефа на "Джърман Маршал фонд". Това е една от най-влиятелните организации в света. Грег Кенеди е потомък на клана Кенеди. Имах срещи и в Световната банка и в Международния валутен фонд. Вкараха ме в подземното метро под Белия дом, където влизат само сенаторите. Те слизаха от банките, за да се срещнем защото се интересуват от нас. От България, от ГЕРБ и неговата евроатлантическа ориентация. Това не може да не ме прави горд. Знам, че управляващите в момента искат да ни няма. Обаче ни има".
Те са свикнали да ходят и да се топят едни други. Мафиотските кланове на БСП се опитват да ни топят нас, топят и себе си в Брюксел. А сигналите, които текат към Щатите и Европа, никак не са положителни. Те не идват от нас, нали не се съмнявате, че евроатлантическите ни партньори получават информацията, която им трябва. Основното, с което ни свързват, е корупцията. И да не забравяме, че Столетницата е партия, която е осъществявала терористични актове. Че е раздавала присъди без съд, че е рушила човешките права. За тези неща няма давност, казва още Бойко Борисов. /БЛИЦ