Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви за доживотен затвор за отвличане с цел откуп.

Когато ГЕРБ дойде на власт ще предложи законови промени, така че за отвличане с цел откуп да се получава доживотна присъда, отсече той. Борисов добави, че от ГЕРБ ще предложат в подобни случаи да няма рецидив, а за едно отвличане да се получава веднага доживотна присъда. „Искаме държавата да работи. Затова трябва да се дадат пълни права на службите за работа по случаите на отвличания и да им се дадат незабавни СРС-та”, коментира той.
Според него законът сега е с обърната тежест и като пример даде случая със Стефко Колев.
„На ръката на един от задържаните намерихме часовника на Стефко Колев. Тогава съдиите казаха – докажете, че този часовник не е купен от битпазар. Докато в другите държави тежестта е обърната – ако намерят вещ във вас, вие трябва да кажете откъде сте я взели и човекът, който ви я е дал”, обясни още кметът.

Той обеща още, че когато ГЕРБ дойде на власт разпети петък ще бъде обявен за неработен ден. Религията ни казва: „Не работете”, а държавата работи. „Станишев ходи по църкви с цялото си безобразие на Разпети петък и Великден, а държавата работи. На Разпети петък работим, а на 1 май – почиваме. В петък отидох в общината и ги пуснах всичките. Нека „началникът” да знае, че съм му верен и абсолютно верен”, каза Бойко Борисов като погледна към небето. /БЛИЦ