Борисов и шефът на ЕНП с жесток удар по Радев часове преди вота

Антонио Лопез разбира заплахата за българската демокрация с флагман президента, отсече бившият премиер

Бойко Борисов нанесе удар срещу президента Румен Радев. Лидерът на ГЕРБ благодари на генералния секретар на Европейската Народна партия (ЕНП) Антонио Лопез за подкрепата, но и не само. 

По думите на лидера на ГЕРБ Лопез е силен и убеден европеец и знае каква заплаха за демокрацията представлява Румен Радев. 

Ето какво точно пише бившият премиер на България в профила си в социалната мрежа, споделяйки видео на Лопез:

"Благодаря на Антонио Лопез! Той винаги е бил силен и убеден европеец. И със сигурност добре разбира заплахата пред българската демокрация с флагман Румен Радев. Само истинските десни партии като ГЕРБ и СДС могат да върнат България на верния път."



Обръщението на Лопез във видеото е следното: 

"Скъпи приятели в България, изправени сте пред ключови избори на 11 юли. Аз от името на ЕНП мога да ви уверя, че нашите добри приятели и членове на политическото семейство, истинското център-дясно в България и в Европа ГЕРБ-СДС са тези, които ни представляват на предстоящите избори.

В лицето на правителството, което напомня за периода 30 години назад преди падането на Берлинската стена, връщането на най-трудния период на социализма на власт, аз виждам като неща, които не ми харесват.

Намесата в изборния процес, също така липсата на напредък във ваксинационния план, съмненията относно използването и прилагането на Плана за възстановяване в момент, когато се намирате в тежка ситуация, породена от пандемията и последвалите я икономически затруднения.

Всичко това означава, че нашите проевропейски, дясно-центристки приятели трябва да се завърнат с отговорност - с ясното съзнание за вярната посока на страната Ви в рамките на ЕС.

Трябва да гледаме към днешния ден и към бъдещето, а не към миналото както правят другите.

Настоящият президент на страната и Българската социалистическа партия гледат към миналото. Ние сме отправили поглед към бъдещето. Ето защо Ви уверявам, че правилният глас, гласът за дясно-центристка Европейска партия, каквито са ГЕРБ-СДС, е гласът за бъдещето.

Това е моето пожелание към всички Вас и се надявам, че Вие ще направите правилния избор за България. Това е нещото, от което имаме нужда в Европа - силна, мотивирана, проевропейска България. Можем и ще разчитаме на Вас! Много благодаря!", казва той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!