Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и премиерът и лидер на управляващата у нас партия БСП Сергей Станишев се сблъскват за първи път в директен дебат, в който обсъждат как България да преодолее икономическата криза.
Първият телевизионен дебат между лидерите на ГЕРБ и БСП вече е факт. В момента той се провежда в зала № 2 на НДК, където започна предаването "Референдум" на БНТ. На дебата присъстват и Сергей Станишев, и Бойко Борисов. С тях са и екипи, които ще защитават икономическите програми за изход от кризата на двете партии.

От страна на БСП това са Пламен Орешарски, Илияна Йотова и Явор Куюмджиев. От страна на ГЕРБ това са Владислав Горанов, Яна Иванова и Тошко Тодоров. Въпросът тази вечер е - ще излязат ли българските политици от партийното говорене в името на важните решения за изход от кризата.

В петък БНТ покани икономическите екипи на БСП и ГЕРБ. От БСП обаче предложиха Станишев да защитава идеите на партията, той пък чрез съобщение до медиите в неделя покани на дебат Бойко Борисов. Борисов реши да отиде пред Министерския съвет още вечерта, за да чака премиера, защото държал дебатът да се проведе пред всички медии.

Премиерът коментира, че е готов да дебатира навсякъде само не на улицата. Аз не съм искал дебат на улицата, а да говорим в неговия кабинет пред всички медии, заяви Борисов. Не пропускайте дебата между БСП и ГЕРБ в прякото предаване на БНТ и в интернет. /БЛИЦ