Премиерът ползва ДАНС за партийни цели

Върху главния секретар на МВР Павлин Димитров е оказан натиск, за да заяви, че началникът на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, Ахмед Емин се е самоубил, смята столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.  

Павлин Димитров е сред малкото полицаи, които знаят за какво става дума в полицията и за да излезе с това абсурдно твърдение, че причината за смъртта на Ахмед Емин е самоубийство, това ме кара да си мисля, че върху него е оказан силен натиск, заяви Борисов в предаването “Неделя 150”  по БНР. Той добави, че се надява процесуалното действие да не е както при случая Белнейски, защото това ще е крах за полицията и на правораздавателната система. Според Борисов, процесуално-следствените действия трябва да отговорят за товара, който е бил върху Ахмед Емин.
Борисов каза още, че не може да не се признае, че Ахмед Доган е „играч”, след като той е накарал чрез малцинството, цялото мнозинство да върви след него.
Относно ДАНС, Борисов коментира, че той е бил „за” създаването на такава институция. Според него, премиерът обаче я е превърнал в партиен инструмент. /БЛИЦ