НДК трябва да се приватизира , защото се стопанисва лошо. За целта обаче е необходим огромен инвеститор. Така кметът Бойко Борисов коментира пред frognews,bg евентуалната приватизация на двореца.
Според него начинът , по който сега се управлява НДК, е безобразен. Кметът обаче смята, че трудно ще се намери купувач, който да плати 1,5 милиарда лева, колкото струва уникалният комплекс. НДК е държавен и кабинетът има грижата за него, подчерта кметът. И паметникът до комплекса бе държавен, но общината наскоро разбра, че собствеността й е прехвърлена.
Преди време кметът се бе заканил , че ще събори останките на монумента като опасна сграда. Той е символ на българската държава и правителството трябва да предприеме мерки  за възстановяването , категоричен е Борисов. Ако бях на мястото на Станишев щях да пратя да го изрежат веднага, допълни Борисов. Шефът на НДК Христо Друмев пък поиска паметникът да бъде прехвърлен на двореца. Той смята, че може да организира събирането на пари за реконструкцията на монумента. /БЛИЦ