Борисов издаде шокиращ скандал между доц. Кунчев и ген. Мутафчийски БЛИЦ TV

Горанов настоява да пуснем на открито ресторанти и кафенета по улиците, призна премиерът

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на репортерски въпрос по време на извънредния брифинг в Министерски съвет. Той бе запитан има ли напрежение между него и ген. Венцислав Мутафчийски:

"Какво напрежение да има между мен и него - той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ - ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате?", поде той.

"Сякаш да ви питам аз има ли напрежение между теб и ледения полюс? Какво общо има. Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба", каза той. 

Борисов заяви, че скандали има всъщност между ген. Венцислав Мутафчийски и доц. д-р Ангел Кунчев. Причината е, че шефът на ВМА иска мерките да останат, а националният главен здравен инспектор иска облекчение на тях:

"Кунчев иска да се разхлаби още положението и да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Те един час се караха двамата.

Затова събирам правителството и ще преценим кое ще даде малко приходи в хазната. Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки - това със сигурност ще го пуснем, то не би застрашило здравето на хората", каза той. 

"Горанов настоява да пуснем на открито ресторанти и кафенета по улиците. През маса, с маса по двама, семейство на маса. Затова в събота и неделя всички го работят", заяви премиерът.

БЛИЦ припомня, че вчера първо медията ни разкри, че се очаква всеки момент да бъде обявено, че заведенията с открити градини, както и фитнесите, ще бъдат отново отворени, но със специален режим.

"Има безделници, които няма какво да правят и само си пишат и ме провокират, а аз им се връзвам, а вие ме провокирате", заяви Борисов.

БЛИЦ припомня, че на брифинга на Националния оперативен щаб, на който стана ясно, че заразените с коронавирус у нас вече са 1611, изненадващо се появиха премиерът и шефът на ВМА. Там ген. Мутафичйски направи изненадващо лично признание.

На извънредни брифинг премиерът се ядоса заради спекулациите около това защо редовните брифинги на Националния оперативен щаб вече ще се провеждат под друга форма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!