Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е проект на чернова. Така премиерът Бойко Борисов коментира внесените предложения на ГЕРБ за нова Конституция.

120 гласа - ще ги съберем, убеден е Борисов относно нужната парламентарна подкрепа, която ГЕРБ трябва да получи от депутатите.

Инфарктни сметки за ГЕРБ, ето колко подписа за нова Конституция има събрани до 31 август

И за децата е ясно, че какъвто и да е проекта за нова конституция, ВНС може да промени абсолютно всичко в нея - от първата до последната страница, коментира още Борисов.

Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат? Защото са лъгали, посочи премиерът.

По думите му ако не съберат нужната подкрепа, ги кача работа.

„Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали!  Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите", заяви премиерът Бойко Борисов във Видин.

"Искат пак да има "кабинет Орешарски". Изиграха много хитър сценарий", добави премиерът.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания, но не може да става въпрос за политическо партньорство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!