Битката за нас приключи. Резултатът е категоричен. Победихме БСП. Равносметката е, че ГЕРБ-БСП в София е два пъти. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV.

"По това се мерят партиите", каза премиерът и показа интересни графики за това как стоят нещата от последния вот.

"Дори в Русе, където мажорнитарният кандидат води над нашия, пак сме първа политическа партия. ГЕРБ е първа политическа сила дори и там, това ни дава добър стар за балотажа там", каза лидерът на ГЕРБ.

"Да не забравя, че последните парламентарни избори бяха след управление на БСП. Дори, ако погледнете управлението на Меркел, Тръмп, Макрон и Путин ще видите, че доверието във всяко управлението спада", така премиерът коментира спада в резултатите на ГЕРБ, спрямо последните парламентарни избори, но подчерта, че все пак ГЕРБ е спечелим убедително на много места, дори и в столицата.

Водещият Антон Хекимян го попита има ли някой, който да "играе" срещу ГЕРБ.

"Ямбол и Русе показват кой играе срещу ГЕРБ. Не ми се иска да мисля, че вина за това има Цветан Цветанов. Не му прави чест", отвърна кратко Борисов.

"Ще разбера какво е правил Цветанов в САЩ, скоро имам среща с американския президент Доналд Тръмп и след това ще науча какво е правил Цветанов и какви са били плановете му", допълни Борисов.

Хекимян го попита дали тотално са скъсали отношенията с Цветанов и готви ли той своя партия, а лидерът на ГЕРБ отвърна: "Не знам дали има планове за политическа партия. След неговото изказване за смесените райони той обиди партията, обиди мен, обиди всички".

"Как да не съм доволен от тези избори. Имаме два пъти повече от тях. Благодаря на Бога. Представяте ли си, ако беше обратното? Нямаше да им затворим устата. Идват в студия и казват, че са победители. Имам чувството, че гледам стари кадри", така премиерът коментира изказванията на БСП, че те са победили на изборите, които се проведоха в неделя.

"Казват, че са увеличили подкрепата си. Ми няма как. То от нулата като добавиш нещо е победа", уточни премиерът.

"В неделя мисля, че разумът ще надделее. Но искам да предупредя нещо. Вече месец няма журналист, който да изкопчи от Мая Манолова дали е човек на БСП. Тях много ги бива в аферите. Те веднъж завлякоха прокуратурата с аферата "Костинбрад".

Сега какво са измислили за неделя и го правят цяла седмица. Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да определят резултата. Но те една седмица го повтарят.

Няколко група цигани или роми ще бъдат снимани под строй как отиват и гласуват за Фандъкова. След това ще го качат в социалните мрежи. А после няколко телевизии ще идат и снимат, за да покажат как се купуват гласове.

Около мен са се навъртали много нечистоплътни хора - в буквалния смисъл, не са се къпали. Един от тях, човек на Манолова, ми поиска три милиона лева, за да ми помогне за първи тур и да ми покаже как се печели. Името му започва с Б. Аз му казах, че нямам такива пари. Той ми каза "Ще вземеш от Цветелина".

Затова ви казва и ви моля - гледайте и слушайте", каза Борисов.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ: Премиерът разби манипулациите срещу Гешев и посочи голям гаф на президента