"Не е ли много смешно и прокуратурата, и ДАНС, и МВР са подчинени на Станишев. Ако има рекетьори в ГЕРБ защо не ги е арестувал? Сигурно Доган не му е казал, че е премиер и ръководи и ДАНС, и прокуратура, и МВР. И ако някой от ГЕРБ си и позволил да извърши престъпление, аз съм първият, който ще го аплодира, ако го задържи". Това заяви за БЛИЦ столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на твърдения на премиера Сергей Станишев в интервю пред столичен ежедневник, че представители на ГЕРБ рекетират бизнесмени по места.
Борисов даде за пример как той е отстранил кметицата на Илинден. "Той говори така сякаш не ръководи, може би защото няма очи, след като видях кои са се построили зад него на Бузлуджа. Аз го моля, ако човек, който си е позволил  от ГЕРБ да рекетира, да ми го каже, аз ще го арестувам", допълни Борисов. Той контрира и попита защо Станишев е махнал Румен Петков "и го постави на по-висок пост, за връзки с организираната престъпност, за некадърност, или за това, че арестува Маргините?"
По повод на един от поставените въпроси от страна на Станишев към Борисов дали ГЕРБ ще прави коалиция с "Атака", Борисов каза: "ГЕРБ е заявил, че ще се яви самостоятелно на избори, нито с Доган, нито с някой с друг, не ни трябват помощни колела".   Станишев да каже на избирателите си дали пак с Доган ще управлява следващите четири години. Аз твърдя, че Волен Сидеров няма власт над тях, заяви Борисов. Той каза  още, че предсрочните избори в страната са задължителни, "след катастрофата, в която ни е вкарал Станишев". По повод на обвиненията на Станишев за ужасната икономическа програма на ГЕРБ, Борисов каза: "Икономическата програма я преписаха от нас, тя стои на сайта на ГЕРБ, гледат я и водещи експерти. ГЕРБ ще има такъв финансов министър, който е човек със световно доверие".

Кредитният рейтинг на София се е вдигнал два пъти, а всички твои рейтинги, Станишев, са се сринали, сочи Стандарт енд пуърс, заяви Борисов. Той се оплака, че едва от половин година реално управлява София, "защото работихме с чужд парламент, а Станишев не би работил и един ден така. Просто наглее", каза Борисов. Меглена Плугчиева похвали и водния цикъл, и метрото, и завода за отпадъци, проекти, които все ние правим.  Спряха заменките в София, ремонтират се булевради и улици. Изгоних Румен-Вълка и до края на август в сметоизвозването ще има нов оператор. Продължава строителството на метрото. Отворих Суходол и спрях престъпното балиране,  забележителните сгради са осветени. Всички преди това реституираха детски градини, а аз откривам нови. Над 50 милиона отиват за ремонти на училища и на здравни заведения, похвали се Борисов. /БЛИЦ