Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи на предизборната среща на ГЕРБ в Монтана.

Под бурните аплодисменти на присъстващите той влезе в залата, качи се на сцената и като един истински кавалер целуна водача на гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС за Видин Росица Кирова, която преди време бе в партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".





Освен него, на събитието присъстват бившият вицепремиер Томислав Дончев и бившият зам.-министър на вътрешните работи Георг Георгиев.

"Надявам се следващото ни събиране да бъде на новия площад. Нашият проблем е че когато тичаш сам напред, ставаш първи, а всички останали, които не могат да те стигнат се обединяват, за да те спрат.

Те не могат да боядисат това, което сме построили. Никога няма да постигнат това, което постигнахме за 10 г. за 10 години БВП на България се увеличи с 90%. За метрото в София вече никой не иска да чуе.

Всички мислят, че могат повече от нас. Да допуснем, че е така", заяви пред събралите се Борисов. 

"Аз съм добронамерен човек и затова им казах - направете си правителство, въпреки че имаме най-добрия резултат. След толкова години управление ни подхожда да бъдем опозиция. Те не го приеха - на инат. И нашите приятели в съседна Гърция вече работят с 30 млрд. евро. А 12 млрд. чакат да бъдат взети за Северозапада. На инат не го приеха", отбеляза още той.

"Не съм очаквал това, което направи Радев – контрабандистите в митниците. Един по един мога да кожа кой къде е залавян.
Данъчните измамници оглавиха институциите, а крадците на ДДС- фондовете. Само за един месец", подчерта той. 

Той изтъкна, че няма нито един факт за обвиненията в подслушване. Но петното върху управлението на ГЕРБ вече е факт.

"Рядко го гледам Радев, защото искам да съм ведър, в добро настроение. Тук всеки ден се говори за чегъртане, затвори, преследване...

Гледах колко е злобен, изнервен, защото го хванаха на много места – от взимането на торбите, до данъчните фондове. И все по-нервен става. Трябва да ни махнат по някакъв начин... Да не се явяваме на избори ли?

В момента хората ги е страх, уволняват се, махат се, само защото са от ГЕБР. Кога е било такова нещо? Обезглавиха службите и пак са нервни. Еднолична власт, ботуши, зелени", отсече той. 

"ГЕРБ е яка партия. Има мощен гръб от кметове и силни хора в нея", каза още Борисов. 

Борисов предупреди за изборни манипулации с машинното гласуване. "Мая Манолова с ИТН и ДПС се събраха и се сдушиха. Хайде, управлявайте! Но в ГЕРБ има много опитни хора.

Народът има памет. Ако разделим нещата - социална, вътрешна, външна, икономическа политика - те изпълняват абсолютно всичко, което ние сме направили. Кое не им харесва? Да вкарат на БСП кадри, на Да, България, разбира се...

Нека си носят на гръб това служебно правителство. От вас искам кураж, смелост. И това ще мине! И ние трябва да се запазим - когато народът започне да страда, когато започнат проблемите, да има кой да им се притече и да помага", заяви още лидерът на ГЕРБ.

"И това ще мине. Трябва да се запазим, когато народът започне да страда, когато дойдат проблемите, да има кой да му се притече на помощ. Има разколебание, защото ни нанесоха много поражения с техните компромати.

Ковид кризата не е минала. Щом Франция и Германия започват да говорят за Делта, новата разновидност... Престъпно е това, което прави новото правителство, като не ваксинира хората. Осигурихме ваксини.

Ще видите септември-октомври какво чудо ще стане. Антителата на такива като мен намаляват и с новия щам ще ни удари пак. Губим златно време в момента", подчерта лидерът на ГЕРБ.