Методите, а не целите на Възродителния процес са объркани. Това заяви по bTV столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов като подчерта, че той не се срамува от участието си в опазването на реда в този период от време."Още преди седем години обясних какво ми е участието във Възродителния процес. Бяхме млади офицери и в този период участвахме в прибирането на реколтата и спазвахме и налагахме реда. Всички, които са вземали награди, след този процес могат да се видят – има една заповед 1313, могат да се видят там, мен ме няма", поясни Борисов.

"Тотално сбъркано – трябваше като в САЩ, дава се един списък с имена, избира се първото име, което да е българско и второто вече да е на бащата", коментира още той насилствената смяна на имената на етническите турци у нас. В България има български граждани, ако е турчин да си отиде в Турция, каза още той. Основната вина според него е на Държавна сигурност и начинът, по-който тя е извършила процеса, защото Тодор Живков е смятал, че "доста по-меко, внимателно и плавно трябва да върви", за да няма подобен етнически конфликт. 
Някъде след като стана самоубийството или убийството на Ахмед Емин, от ДПС 10 дни мълчаха, за да не сгрешат. След това стана ясно от Ахмед Доган, че Емин е бил мъжка секретарка или килър, който отишъл в сараите да убие Доган, аз не познавам килър, който се самоубива ритуално. На 23 октомври някой пуска за пресата писмото на Емин, много услужливо, но посочва датата 1985 г. Това автоматически ни хвърля във времето на атентатите в Буново и т.н. Нормално е коментарите ни да тръгнат в тази насока. Този човек ни вкарва в това говорене. Така Борисов обясни защо всъщност е заговорил за етническо напрежение след драмата с Ахмед Емин. Това по думите му било целенасочено, защото действията му били прогнозируеми. Ние искаме да извадим ДПС от властта и Станишев нарича това "игра с огъня", а Първанов казва, че "етнически пожари се гасят много трудно", недоволства неформалният лидер на ГЕРБ, който напомни, че не те, а той е бил пожарникар и не било редно да му казват как се гасят пожари. Борисов нарече премиера и президента "адвокатите на Доган" . Тези шмекери от правителството трябва да се ометат, категоричен е Бойко Борисов.
Четири седмици искам този шмекер Станишев да ни приеме, за да говорим за проблемите /б. ред. Топлофикация - София/ , но той иска да си говорим за подготовката за зимата.
Борисов подде и друга тема- тази за катастрофите, като отбеляза, че повечето от тях  са заради провинциалистите. Според него в столицата имало повече катастрофи, тъй като градът бил 40 пъти по пренаселен. /БЛИЦ