Няма да се занимавам постоянно с PR-а на Сергей Станишев. Това заяви столичният кмет Бойко Борисов след срещата си с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал-Тани.
“Ако премиерът искаше да вършим работа и ако беше добронамерен, щяхме да го направим както трябва, а не всяка вечер в 18 часа да събира кметове. Не му вярвам и грам”, заяви Борисов.
На въпрос дали е истина, че кризисният щаб няма пари да плати на мобилизираните фирми, Борисов каза: "Това си е негов проблем, като сади нещо, след това ще си го бере".
След срещата с емира стана ясно, че тема на разговори са били възможностите за инвестиране от страна на Катар в България. Инвестиционният фонд на Катар търси пазар, където да инвестира.
Кметът Борисов изрази надежда, че след срещите на емира с българските президент и премиер, Катар ще може да инвестира в България, защото както в София, така и в цялата страна има нужда от инвестиции. След срещата емирът се срещна и с българските медици, за чието освобождаване от затвора в Либия има огромен принос. /БЛИЦ