Борисов обясни връзката между джипката и преднината на ГЕРБ за изборите

Хората виждат какво се прави, заяви министър-председателят при нова инспекция

След като сутринта показа ремонта на Околовръстното в София, премиерът Бойко Борисов провери как върви ремонта на отсечката от магистрала "Европа" от граничния пункт Калотина до Драгоман.

Първият етап на ремонта на граничния пункт вече е завършил, а вторият етап трябва да приключи и до края на годината. Именно от КПП-то започва и връзката с магистралата. Борисов поясни, че до края на 2022 годината трябва да е готова тази отсечка - последните 14 км. Но с темповете, с които се работи, най-вероятно ще бъде изпълнен по-рано.

На обяд щяло да има взривяване на скали от дефилето, които след това ще се ползват за основа на пътя. Борисов поясни, че всички това става в условията на работещ транспорт около трасето.

Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков, който обясни, че това е най-тежкия участък - намира се в дефилето, тежък пътен и жп трафик.

По посока София вече трасето е готово. Борисов поясни, че най-тежко ще е около Драгоман. "Как да не му е драго на човек, за това, което българите правят и заслужават", каза премиерът.

Премиерът поясни, че преднината на ГЕРБ се дължи на това, че хората виждат какво се прави. "Как се прави път до жп линията до скалата", каза Борисов и добави, че са махнати милиони куб. метра скала. Премиерът остана доволен от напредъка.

Той заяви още, че не се вози, а сам си кара джипката. Радев пък се возил на мерцедес. Използват джипката, за да карат през тези трасета, които сега се ремонтират.

"Догодина това разстояние ще се минава за 5-6 минути и ще влизаш в Сърбия през новия КПП пункт", каза Борисов и добави, че трафикът е много голям. При Драгоман пък ще има голям мост.

"Ако можеше с боички да се рисува, да сме го нарисували отдавна", увери той.