Борисов обясни за "северномакедонци", но и попита защо скопски медии тиражират злоба към България ВИДЕО

Внимателно съм изследвал вашата медийна среда и за мое голямо съжаление виждам външни сили, които работят срещу България, заяви той

Надявам се историците, не само да не попречат, а да положат огромни усилия и да намерят правилното изразяване на историята, която да ни обединява, заедно да отидем да се поклоним на техните гробове. Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с македонския си колега Зоран Заев.

„На тази територия, тези хора са си давали живота и са я имали за твоя, така, че положете усилия. Всички герои, за които спорим, са си дали живота, енергията, жертвали са се, за да можем да бъдем заедно”, добави Борисов.

На въпрос дали страната ни би поставила условия пред Македония за членството й в ЕС, Борисов отговори: „Да се наложи точно аз да вдигам ръка срещу Северна Македония, просто няма да е честно. Зоран е свидетел как аз съм се борил с Германия, с Франция, за да се съгласят да работим по тази тема.

Ние да блокираме Македония… това не искам дори да си го помислям“, посочи той.

„Аз съм се борил с целия си авторитет, за да имаме това, което е в момента“, добави той. „Ако гледаме нашия, българския, интерес, няма нищо по-добро от това Република Северна Македония да е в ЕС и НАТО“.

„По погрешка казах северномакедонци и медиите ме изкараха все едно искам ви убия. Аз съм се борил с целия си авторитет, за да имаме това, което е в момента“, добави той.

„Ако гледаме нашия, българския, интерес, няма нищо по-добро от това Република Северна Македония да е в ЕС и НАТО“.
 
„България по никакъв начин не се меси в работата на Северна Македония”, категоричен бе премиерът.

„Внимателно съм изследвал вашата медийна среда и за мое голямо съжаление виждам външни сили, които работят срещу България.

Какво сме поискали от Северна Македония, с какво застрашаваме Северна Македония? Или не сме направили всичко възможно страната винаги да е в положителна светлина? Кое налага да се тиражира такава злоба към България?

И нашият интерес е да сте в НАТО и ЕС”, подчерта той.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ