Борисов обяви, че не е гадател, но изненадващо прогнозира дълъг живот за служебния кабинет

Служебният кабинет ще остане за по-дълго. Това прогнозира пред журналисти бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не виждам как ще се направят коалиции в тази ситуация. Не съм гадател, но от това, което виждам и чувам, ще е много трудно да се седне на една маса и да се постигне това крехко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ”, посочи Борисов. Той добави, че след изборите би седнал отново на една маса, за да преговаря, с Патриотите.
 
Той коментира и резултатите от проверката на служебния кабинет. „Мисля, че и тази тема е много шум за нищо. Герджиков се постара максимално бързо, в рамките на възможностите, които има, да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази насока, са неверни. Нямаше как да им обслужи интереса”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.  "Това, което се изнася като информация, за много от нещата сме внасяли сигнали или сме сезирали", добави бившият премиер. 
 
Борисов отново подчерта, че служебният кабинет е на социалистите. „Служебното правителство е на БСП, защото те спечелиха изборите”, подчерта той.