KBC е група, която управлява над 400 млрд. евро. В Брюксел най-високите сгради са техни. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриване на офис белгийската финансова група KBC във Варна с 300 нови работни места.
 
„Преди около година водихме разговор, че си отивам от политиката, когато „Хемус“ е готова. „Хемус“ се строи изключително активно, а вие виждате и подходите на настоящите магистрали към Варна какъв вид придобиват“, посочи премиерът. 

Така той припомни, че е обещал на варненци да изгради АМ "Хемус" и когато магистралата е завършена той ще е готов да се оттегли от управлението на страната.
 


„Неслучайно Световната банка направи същия си център в София. Неслучайно Китай взе решение за световния си мозъчен тръст да е в София“, заяви премиерът.
 
„Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите 5 години. Много високо квалифицирани, платени добре в Европа хора започнаха да се връщат в България“, категоричен е той.
 


„Това, което имаме като археология, като инфраструктура, като история, култура, образованието сега прави изключително впечатление. KBC днес е тук, но в Провадия солниците са на 6700 години. Светът не го знае, Европа не го знае“, посочи Борисов.
 
„Стената на Провадия е на 6000-7000. В сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж“, добави той.
 
По думите му, най-вероятно догодина всички големи мениджъри на KBC ще бъдат във Варна да си проведат годишното събрание.
 
„Конкуренцията ще е голяма, защото заплатите са много големи. Условията за труд са такива, че всеки ще иска да си прати детето да работи в такива центрове. А и дава път веднага за много по-голяма кариера“, смята Борисов.
 


„Неслучайно Европейският съюз ни даде за мен най-модерния, красивия, умния ресор. Неслучайно изпратеното от нашето правителство с абсолютна лекота…
 
Неслучайно преди една седмица отново българка, предложена от българското правителство стана шеф на огромна институция – Международния валутен фонд“, заяви министър-председателят.
 
„А някои казват – провалено правителство. Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха само молове? Едното носи качество“, подчерта той.
 
„Неслучайно всички кредитни агенции в света дават нарастващия кредитен рейтинг на България. Неслучайно икономиката държи няколко години ръст над 3,5“, изтъкна Борисов.