Румен Радев така се е омазал, че нямам никакъв страх от него. Това заяви от Кърджали премиерът Бойко Борисов, който днес депозира Конституцията.

"Някои ни упрекват че ние не сме легитимни... Към днешна дата няма социологическа агенция, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа сила. Няма нещо, което да не сме направили без резултат", каза още той.

"Народът иска справедливост, да има максимално представителство, да управлява. Единственият начин е с нова Конституция. 
Никога не сме изпадали в такава ситуация като държава - блокади, барикади... Няма политически партии, които да се ползват с голяма обществена подкрепа, ако тръгне да пада управлението", уточни премиерът.

"Да приемем, че изборите са днес - влизат пет-шест партии, Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае как се прави мнозинство в парламента. Нали ние трябва да ходим един по един, зависимост кой е първа, втора, трета политическа сила. Целта му е да има служебно правителство, което да даде еднолична власт на Радев. В такава ситуация това е изключително рисковано", каза той.

"Аз нямам никакъв страх от него - той така се е омазал, че нямам никакъв страх", категоричен бе премиерът. 

"Първата лъжа след изказването ни беше, че аз и ГЕРБ целим да протакаме във времето да няма избори и служебно правителство, вкопчили сме се във властта. Ние днес казваме и внасяваме тази Конституция и така изобличаваме първата лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Да, ние сме я написали. Великото народно събрание може да промени всеки един ред и буква и да внесе какви ли не предложения", заяви той. 

По думите на Борисов друга лъжа е, че ГЕРБ не иска машинно гласуване. "Искам ЦИК да си купи сграда, за да не се бърка с новата сграда на парламента", каза той.

"Искаме само да помагаме на хората и да им върнем властта. Лъжата е огромна. Ние само стартираме. Затова, ако ме подкрепите, още днес депозираме Конституцията в парламента. Готов съм да се срещна с моите коалиционни партньори. Знам, че и те имат предложения. Нека ни подкрепят за това. А Великото народно събрание - искам на 2 септември, да се съберат 120 депутати", добави премиерът.

"Моля протестиращите да спрат да тормозят другите хора. Протестирайте, но на тротоара. Дайте ни тези две седмици, за да ви дадем властта, на вас, хората, да е сигурно на кого я даваме", призова той.