Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров направиха инспекция на ремонтните дейности на 22-километровата отсечка от автомагистрала "Тракия" от 133 до 155 км. В момента вървят рехабилитационните дейности в платната посока Пловдив - Стара Загора, като по трасето са нанесени един слой асфалт, износващ слой - сплит мастик и се прави специална вибрираща маркировка от топъл пластик и мултидот.
На 30 май ще се извърши временна организация на движението и то ще се пренасочи в реновираната лента,  за да започне ремонта на другото платно.

Собственикът на фирмата изпълнител ИСА 2000 Юлиян Инджон обеща на премиера, че ремонтът на 22-километровата отсечка ще приключи до 15 юни. Борисов остана много доволен от качеството и бързината,  с които се извършва рехабилитацията на пътя.  Преди това, заедно с областния управител, зам. областните управители, депутати, специалисти от фирмата изпълнител и АПИ, министър-председателят направи инспекция и на пътя Пловдив - Асеновград.

Борисов поздрави областния управител за добрата работа по организацията на проектът за реновиране на една от главните пътни артерии в областта и обеща, че в скоро време правителството ще разгледа и проекта за изграждане на двата околовръстни пътни възела и ще отпусне средства за тяхната реализация.