Борисов показа красотите на България на американския посланик Херо Мустафа

Премиерът Бойко Борисов показа красотата на България на посланика на САЩ Херо Мустафа, преди визитата си при американския президент Доналд Тръмп.

"Ти вече понаучаваш и езика. Виж какви са красоти. И на 25-ти ще поканим и президента Тръмп да ги види", заяви Борисов.

Припомняме, че днес в програмата му е инспекция на напредъка на строителните дейности по изграждането на газовата връзка между България и Гърция.


 



"За да се изгради интерконекторната връзка, първо трябва да се направи археологията, първо трябва да се извадят артефактите, са отидат в българските музеи и чак тогава. Ние първо пазим археологията и природата и след това строим", каза по-рано премиерът. Той отправи благодарности към хората, занимаващи се с археологическите проучвания в района.

„Виждате, оттук отиват артефакти на по 4 000, на по 7 000 години в музеите. Тези разкопки и проучвания тук струват 4 милиона“, добави премиерът. Бойко Борисов отбеляза, че изграждането на газопровода е мечтата на много поколение политици.

„По-точно те говореха, те не са мечтали за големи шлемове и какво ли не и, че ще докарват газ от Азербайджан, че ще докарат втечнен газ. Идваха си, говореха и много често се употребяваше, особено от тези по-демократични лидери, думата „диверсификация“.

Само че не знам те какво разбираха, защото газта е такава суровина, която не може нито в чанта, нито в сак, нито в джобове да се пренася. За нея трябват газопроводи. Затова българската държава с банкова гаранция изтегли заем и това, което виждате, струва близо половин милиард, след една изключително прозрачна процедура. Гръцкият посланик каза, че това е пример за Европа, финансирането на огромната част е българско – половин милиард“, добави той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!