Честита Нова година и честит Ивановден. Пожелавам най-вече здраве. Имаме изключително компетентен щаб. Прилагаме най-меките мерки, най-щадящи психиката на хората, но и се даде възможност на бизнеса да работи, за да се съберат средства, за да покрием огромните разходи от пандемията. Това заяви на извънредния брифинг на НОЩ премиерът Бойко Борисов. 

Здравният министър с извънредни новини за ситуацията с К-19 у нас НА ЖИВО


"На 7-и декември 2020 година Радев определи дата за избори - 28-и март. Същата седмица го повтори още веднъж. Към 7-и декември 2020 година имаме 7000 души в болница, а днес имаме 4262 души в болница. В интензивно към 7 декември са 516 души, а днес 379. Починалите са 68 души  на 7-и декември, днес са 59 души", каза той. 

Кой диктува на президента датата 28-и март и кой сега му казва, че ГЕРБ е първа политическа сила? Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза. Те за времето не могат дори да дадат прогноза - дъжд, слънце, сняг. Май месец може и на открито времето да се направят. Ние се подготвяме за 28- март", каза той. 

"Няма медицински специалист в света, който да каже дали март месец пандемията ще е отминала или на пик. Такъв в света няма", категоричен е премиерът.

По думите му за радост оздравелите вече са два пъти повече.

"Изцяло в правомощията на Радев е да определи датата на избори. Сега си измива ръцете, като ни вика на консултации. Ще се подготвим за неговата дата и ще използваме чуждия опит от държавите, където вече са провеждани избори по време на пандемия", каза Борисов.

"Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски, клюкарска. Когато те се отчаят вадят тази тема. ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател и етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно. Който не е добре запознат с Възродителния процес, моля да бъде по-внимателен", каза той. 

По думите на Борисов той е започнал да печели избори мажоритарно, сам в София. 

"Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е давал досега като доверие", каза той. 

По думите му се води възможно най-добрата политика и дипломация с голямата ни южна съседка. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!