Борисов попиля Нинова и Божков заради вечната им дъвка, призна си за голяма грешка с Цветанов

Лидерът на партия ГЕРБ заяви, че е на мнение, че комисията за служите за сигурност трябва да е постоянна и да се направи нов избор да я оглавят

“Мисля, че съдия Белазелков и Атанасова са достатъчно добри юристи, познават политиката в България”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като Десислава Атанасова и Борислав Белазелков бяха избрани за конституционни съдии.

Борисов заяви, че партия ГЕРБ е била създадена да извади БСП от властта и българският народ го е потвърдил.

На моменти излизаше извън границите на реалностите. Искам да напомня, че партия ГЕРБ беше създадена да извади БСП от властта. За кой модел говори г-жа Нинова, нима ни е победила на парламентарни избори, за да има право да дава такива оценки? Айде малко да се вземем в ръце! Имам прекрасни отношения с Янаки Стоилов - той е прекрасен професионалист, но откакто се помня е бил от БСП.

С кои очи тя излиза и казва, че ГЕРБ не може? Филип Димитров - премиерът на синя България, е конституционен съдия. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като Десислава Атанасова бе избрана за конституционен съдия. 

След избора на нови конституционни съдии: БСП ще атакуват пред КС продължителността на мандата им

"В парламента хората трябва да правят политики, не да се правят на бабаити. когато си млад, ходиш и се риташ по залите, сега е съвсем друго поприще тук", коментира той дебата в зала, който по думите му на моменти е излизал извън нормите на приличие. 

След избора на нови конституционни съдии: БСП ще атакуват пред КС продължителността на мандата им

Според него, мандатът им трябва да е 9-годишен.

"Има разделение на властите. Никой не оспорва неговите. За нищо не е бламиран от страна на ГЕРБ", каза Борисов по повод варианта Радев да спъне Атанасова при клетвата за конституционен съдия.

"Какво ме интересува какво е казал Божков? Корнелия Нинова и Божков, като няма какво да кажат, казват "Бойко Борисов". Това вече е нахалство", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти, аз ги помня. Грешно тогава освободих Цветанов, ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми – защо щях да си причинявам това на партията, дет се вика "дясната ръка“ да освободя“, коментира лидерът на ГЕРБ по повод скандала около имота на "Чаталджа". 

Пеевски взриви НС: Това е най-големият скандал, застрашена е националната сигурност

Относно поемането на председателския пост в комисията за службите за сигурност от страна на депутат от “Възраждане”, Борисов заяви, че е на мнение, че комисията за служите за сигурност трябва да е постоянна и да се направи нов избор да я оглавят. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук