"С този подход да обясняват сутрин по телевизорите, че няма да подкрепят ГЕРБ, а може и с другите, няма да получат подкрепа за плаващо мнозинство. Гюров не е прав - парламент може да има и без тях", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми", заяви Борисов, адресирайки думите на депутата от ПП-ДБ Андрей Гюров, че ГЕРБ-СДС поставят ултиматуми към тях за състав на кабинет.

"Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява. Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското споразумение за председател на Народното събрание (НС) и на правна комисия. 

Спечелили сме си парламентарно мнозинство, председател, предложихме най-добрия администратор в България - Росен Желязков. Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми", посочи Борисов. 

"И днешният ден трябва да се използва и да наложим нашата управленска програма върху тяхната, да видим коя по-добра. Нашата е по-добра и по-разписана с всички сектори, но нека да им дадем шанс", заяви той.

"Ако нямат сериозен план за кабинет, това е опит за изнудване - провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали", заяви още Борисов.

"Няма срок на търпение. Ще проявим търпение, въпреки обидното им отношение", подчерта още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук