Борисов посочи кога ще се срещне с македонското правителство и каква ще бъде главната тема на дневния им ред

Сега всичко е в ръцете на политическата класа на Македония, коментира премиерът

Сега всичко е в ръцете на политическата класа на Македония. Това заяви Бойко Борисов по повод връчения от президента на Македония Георге Иванов мандат за съставяне на правителство пред ТВ+. След като днес Европейският съюз приветства връчването на мандат на опозиционния лидер Зоран Заев, българският премиер коментира, че единствено стабилно управление в Македония може да успокои политическите страсти в страната.

Едва след това ще бъде организирана двустранна среща за европейското бъдеще на западната ни съседка.

“В момента, в който имат правителство, ще направим двустранна среща с колегите от Македония, заедно с външните министри и да направим този план за Македония, тъй като на нас ни предстои председателство на ЕС и предполагам, че в дневния ред ще бъде темата за разширяването му, така че всички трябва да си напишат домашното така, както България”, каза Борисов.

По време на драматичната вечер на 27-ми април, когато се стигна до нахлуване в македонския парламент Борисов проведе разговори с президента Иванов, с лидера на СДСМ Зоран Заев, както и с този на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Пред тях Борисов призова за успокояване на ситуацията, спазването на законите и подкрепа за евроатлантическата интеграция на Република Македония и нейната териториална цялост.