Борисов посочи кой е мокрият сън на ПП-ДБ и отсече: Арогантно и безотговорно! БЛИЦ TV

ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане, а българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полагат, заяви той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалната политическа обстановка преди началото на днешното заседание на Народното събрание (НС).

БЛИЦ уточнява, че днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили - "Възраждане", ДПС, БСП и "Има такъв народ" (ИТН) преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

"Отговорността била изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не.

Вчера чух доста от лидерите на другите партии.

Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н.

Искате избори, искате дефолт (фалит - бел.ред.) както казват в Щатите? Ще го получите.

Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта - ще паднем", заяви той.

"Да искаш с 60 депутата в НС да ти дадат абсолютна власт е арогантно и безотговорно. Същото се отнася и за нас - с няколко депутати повече", каза лидерът на ГЕРБ по адрес на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ).

"Ние предлагаме само личности - за един, за шест месеца... Мокрият им сън - ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане. Коалиция с БСП и ДПС няма да правим", добави той.

"30 дена взимаме заплати (в парламента - бел. ред) и никаква работа не сме свършили", каза Борисов и допълни: "Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полагат".

"Желая на президента Румен Радев да е жив и здрав, защото ще управлява дълго и е последното спасение на българите в момента", каза още лидерът на ГЕРБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук