Борисов посочи пред каква опасност е изправена България, ако след изборите бързо не се...

Премиерът подчерта, че епидемията продължава да върлува, но се прави всичко, за да има ваксини за всички

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата пречиствателна станция в Чирпан. Тя е на стойност 15 милиона лева. Компания му прави кмета на града Ивайло Крачолов. 

Премиерът държеше да се запознае с новата UV-технология за обеззаразяване на водите.

Преди построяването на станцията, водите на Чирпан са се изливали директно в Марица. Става дума за отпадни води на 15 000 души. 

"После викат защо така, защо онака", подчерта премиерът. 

"Сега и магистралата ви ремонтираме. Ровят на 80 сантиметра. Така са я правили, че на практика си правим нова магистрала", каза още Борисов. 

Премиерът научи, че ваксинирането в града върви добре. "Тази вечер чакаме 57 000 ваксини. Такава организация сме създали, че още през нощта ще бъдат разкарани.

Всички виждат, че България е много организирана в това отношение. Полагаме огромно усилия да ваксинираме всички желаещи на минутата", подчерта Борисов. 

По думите му, всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е да се състави правителство и то с максимално съгласие, за да може да върнем трите процента растеж на икономиката до края на годината, а следващата година да гоним 5 %. 

"Понеделник вечер всички ще са на заведение. Но да обясните на хората, че пандемията не е минала. Виждате в Чехия, в Гърция в Сърбия, болните са повече. Тя не е преминала. Това не е знак, че отваряме ресторантите, да тръгнат всички да се изпозаразят отново.

Март месец е критичен. Винаги съм казвал, че разчитам на чувството за самосъхранение на българина. Трябва да знаят, че пандемията продължава да върлува и да отнема човешки животи", предупреди премиерът. 

Борисов напомни, че върви ваксинирането на членовете на СИК и ЦИК. Всички в Европейския съюз (ЕС) настоявали да се спазват договорите и на тяхна база правят плановете, иначе трябва да държим ваксините по складовете. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Пречиствателната станция в Чирпан има капацитет от 19 641 еквивалент жители и 112 л/час. Изграждането й е финансирано с...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 27 февруари 2021 г.