Клиповете за честванията по повод 100-годишнината от Независимостта са чисто партийни и прокуратурата трябва да се сезира за тях. Това каза столичният кмет Бойко Борисов, докато представяше с кметовете си от Плевен и Сливен Найден Зеленогорски и Йордан Лечков общ проект на трите общини с европейско финансиране за по-добро административно обслужване.
Такова слабо правителство с толкова добър ПР никога не е имало, няма и да има, коментира Борисов.  Незнам дали е законно, но е абсолютно неморално. „Реално чисто партиен клип, с гласа на премиера и с неговите послания, което не само, че не е прозрачно, че не е морално. Сега просто направиха партийни клипове. И ако е вярно, че струват 10 милиона лева тези чествания, мисля, че прокуратурата трябва да се сезира, включително и за клиповете. Може да са законни, но не са морални", каза още градоначалникът.
 Десет дни след празника продължава за огромни суми да се рекламира БСП, премиера и министъра на културата. Просто си мисля какво ли щеше да стане, ако за деня на София бяхме дали няколко милиона за клипове, в които да говоря аз, попита Борисов. 
По темата за цената на природния газ и криенето на договора за доставка на газа Борисов каза „този, който е предоговорил цената и е нанесъл щета, той е виновникът. Но ето, че продължават да шикалкавят и да не дават договора. Държат ни в положение, в което дори да не можем ние да вземем топлофикацията, но в края на краищата ако се наложи, ще отидем на този вариант да извадим и да дадем пари от бюджета на общината, за да изкарат софиянци зимата, колкото и това да нанесе щета", посочи столичният управник. /БЛИЦ