Другите нямат програми. Христо Иванов го интересува да стане главен прокурор. Бил ми е заместник, знам му кашите. Това заяви на предизборна среща в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ще дойде ден, ще разказвам повече. За съжаление, наша сестринска партия коленичи пред Румен Радев, предлага се за патерица. Всеки ден се предлагат на Слави да са патеричка, но той е надменен човек, още не им обръща внимание. 

Срещу нас върви огромна компроматна кампания. Преди две години са започнали да правят компроматите срещу нас, защото армията ГЕРБ с предводителя, който има, не можеш да я биеш никога. Трябва да направиш компромат. Кюлчета, мюлчета... Това им е предизборната кампания, не програма нямат”, подчерта той.  

Точно тези партии, които скачат срещу нас, защо те не направиха зали? Те ги приватизираха. Аз започнато и изоставено нямам. С прискърбие ви казвам, на Кръстова гора строим път, почти е готов. Владиката сега казва, че са спрели строежа на пътя, с който да се стига до манастира.

„Хемус” спряха, Околовръстното спряха...Замениха грантовете за кредити. За месец нанесоха такива поразии. Съседите ни Гърция похарчиха 30 млрд. евро от Плана за възстановяване, а ние още нямаме план. Октомври- ноември ще го сложат на масата.

Най-голямата беля, която направиха, е с ваксинационния план. Идете да се ваксинирате докато има ваксини. Днес МЗ каза, че има 40 случая на делта, един африкански, трима починали...", коментира Борисов. 

„Слави да стои отстрани иска. А трябва да се носи отговорност с подписа ти. Какво ще е това експертно правителство, кой ще е този експерт, който ще дойде да вземе решение?

Спряха парите за докторите, спряха всичко, защото няма пари. На 2% падна контрабандата, парите влязоха в бюджета. Увеличихме учителските заплати, не спряхме строителството.

Дори хора, които говорят, че имат възпитание, завършили чужбина, отиват и източват язовир и после го снимат. А хората го виждат.

Но и тази емоция трябва да мине. Много дълго време бяхме управляващи, но не сме виновни ние. Ние нямахме опозиция.
Няма кампания. Всеки ден се бием със служебно правителство. Това е парадокс, защото те трябва да се занимават с изборите.

Сега червените олигарси печатат бюлетини. Ами ние внесохме демокрация от Венецуела, специалистите са ни от там. Тези, които държат президента Мадуро на власт толкова години, а хората във Венецуела мизерстват", посочи той.

Той се обърна към политическите си опоненти. „Да кажа на слави, сърбал съм им попарата на Реформаторския блок, хубаво ще се прекара. И Реформаторите ще се прекарат хубаво с него. БСП не зная на кой господ се кланят", каза още Борисов. 

„Целият срам в парламента се оказа, че е бил, за да не се направи правителство. Защо харчим тези толкова милиони за нови избори? За да може Радев лично със служебното си правителство да ни брули всеки ден. Рашков с какво започна - че ГЕРБ сме подслушвали, но месец и половина по-късно няма никакви доказателства.

След това излезе и каза, че през 2009 г. сме яли хора - и пак нищо, прокурори станаха за смях. После казаха, че сме купували гласове, но ние не даваме една стотинка за това. А като погледнем - на ДБ е пълно с билбордове. Кои олигарси наливат там пари?

Срещу нас е Рашков и зад него се е скрил Радев. И по цял ден говори", подчерта лидерът на ГЕРБ.