Попълнете търсена ключова дума или фраза

Борисов: Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за реакторите и за централите... ВИДЕО

https://blitz.bg/politika/borisov-ako-ne-byakhme-dali-tezi-miliardi-za-ktb-za-reaktorite-i-za-tsentralite-video_news793746.html Blitz.bg

Най-съм доволен от отношението на хората в тези малки общини. Доволен съм от огромната работа, която сме свършили в сферата на образованието, каза още премиерът

Хаджидимово , България 16 Ян. 2021, 13:50 7021 прочита 24 коментара

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места.  Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна, за да инспектира ремонта.  


"Благодарен съм на строителите и е важно, че оправиха пътя на хората, които тук са много добри, работят и виждате какво правим и за децата им в училищата, за да се образоват.

Правим компютърни зали, салони, свършена е много работа и учителите също казаха, че са много доволни, че вече имат достойно заплащане", заяви на място Борисов, който за минути бе обграден от десетки жители, които не пропуснаха да му благодарят и му пожела здраве и дълъг живот. "Не ни оставайте, защото само вие се грижите за нас", казаха местните хора. 

Поп от района пък му подари икона и му пожела здраве и дълго управление. 

"Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората и за огромната работа в образователната инфраструктура", каза Борисов и напомни, че са ремонтирали много школа и с нови салони.

"63 млн. лв. сме дали за нови и ремонтиране на детски градини, за да остават хората в населените си места и да имат хубав живот семействата с деца", отчете Борисов. 

"Няма село в долината, за което да не сме направили училища или детски градини", каза Борисов и се договорили с Нанков и Вълчев, че за тези които тепърва ще се ремонтират,  да разделят разходите 50 на 50 - от МОН и МРРБ. 

Напомни, че 1,4 млрд. лева са отишли за заплатите на учителите. И изтъкна, че днес трябвало да започне и чистенето на отпадъците в река Искър, за което държавата отпуснало 200 000 лева.

На въпроса дали е качествено възстановен моста, Борисов поясни, че не е инженер строител, но добави, че дигите се правят.  Изтъкна, че тук е смесен регион, а да се поддържа тонуса на населението, е изграждането на градини и училища. Обеща, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, тъй като това би глътнало над 1 млн. лева. 

Борисов увери местните, че ще има пари за укрепване на всички диги и ги успокои, че досега той не е оставил никой без помощ.

"Само България работи в региона, а и в Европа. Ето ги хората работят, навън са, а си представете в Париж от днеска в 18 ч. вкъщи.

Оценявайте това, което правим и бъдете спокойни, никой не сме оставили. Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за руските реактори и за американските централи - 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с диги. Те парите не извират, сега не речни диги, а диги от пари щеше да има държавата.

Питате ли как сме ги събрали да ги върнем, а и да не спираме и по другите неща да работим. Не сме спрели и сега и в пандемията само ние не спираме", каза Борисов пред местните, които го попитаха дали ще стигнат парите за всичките диги. 


 

24 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам