Президентът Георги Първанов пропиля евтино добрите ни взаимоотношения, за да се хареса на премиера Сергей Станишев. Това заяви столичният кмет Бойко Борисов, след като откри ремонтираната ул. "8-ви декември" в Студентски град.
Кметът на София заяви, че ако президентът има да повдига някакви обвинения срещу него, може да го направи, защото той е назначил главния прокурор.  По логиката на държавния глава всички кметове трябва да се изправят пред прокуратурата, да кажат защо нямат завод, защото няма разлика между София, Пловдив, Варна, Бургас, категоричен беше Борисов.  Според него за тези, които са затворили сметището в Суходол, трябва да има наказателни постановления и присъди. Ще излезем от ситуацията, първата част на завода ще заработи до октомври - проектиране, строителство и първа копка някъде до края на годината, обясни столичният кмет.
Миналата седмица президентът заяви, че провалът със столичния боклук е на кмета и на ръководството на Столичната община, за това че в тези години не е направено необходимото, за да да има завод и не  е намерено трайно решение с депонирането на отпадъците. /БЛИЦ