„Като куче ме задържаха и после ме пуснаха без нищо да ми кажат", заяви кметът на село Бата Георги Георгиев при срещата с Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ реагира остро и заяви, че няма кой от тези пияници да се извини и така действат гавазите на Бойко Рашков. Кметът на Поморие разказа как никой не е излязъл да каже защо са задържали Георгиев и никой не е дал обяснение на семейството му, което с часове са стояли пред полицията в Поморие.

"Това е за тоя подмазвач на Христо Иванов, да дойде тоя демократ да разпита хората. Това ли ви е демокрацията и реформата, да се целувате с Бойко Рашков.

След една година, българите са такива, обичат да им се пее, само след няколко месеца ще видите Тошко и Мошко, после ние ще се оправим. Те само договарят постовете, не ме интересуват и Мая и Корнелия. Толкова съм ги бил", обърна Борисов към Христо Иванов, който вчера от трибуната на Народното събрание отправяше хвалебствени речи към Бойко Рашков и му ставаше на крака.

"Но за тоя дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. На мутра ли ви прилича този човек. Мен ще плаши този пияница.

С гол гъз таралеж ще мачкаш, нещастник такъв, това да не ти е 44-та година. Виждаш европейските институции как реагират", реагира още по-остро Борисов по повод на заплахите отправени от Рашков към него от трибуната на парламента. Назначеният от Румен Радев служебен вътрешен министър си позволи да каже, че ще се "справи" с лидера на ГЕРБ.

По повод преговорите Борисов коментира, че цял ден имитират, че правят кабинет, а всъщност постове редят и как да крадат, като даде за пример искането за приватизация на ББР и концесиите на магистралите.

Дъщерята на кмета разказа, че при обиска са намерили списъка с гостите от сватбата й и решиха, че е за купуване на гласове. Сестрата на Георгиев допълни, че 30 маскирани полицаи са обърнали всичко нагоре с краката, намерили са списъка от сватбата и са задържали кмета.

Борисов припомни, как като луди са купували гласове, а Рашков им е правил параван. Лидерът на ГЕРБ припомни днес рейтинга на Фич, който показва финансовата стабилност на страната.