Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19, който ще бъде подчинен на правителството и ще се събира два пъти седмично. Той ще се оглавява от експерта по белодробни болести проф. Коста Костов, който ще отговарят на важни медицински въпроси и ще разчитат на добър диалог с Националния кризисен щаб. 

"Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки и много добро решение", заяви проф. Коста Костов по време на среща с премиера Бойко Борисов."Щабът е подчинен на правителството, медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог, обясни Борисов. Целта е повече мозъци, повече професори. Искаме да надградим мерките с наука", каза още той.

"Мерките, които са взети са правилни, но трябва да мислим 2-3-4 седмици напред", допълни вицепремиерът Томислав Дончев, който също присъстваше на срещата. "Професорът също смята, че мерките са ни правилни", допълни Борисов.

"Колкото по-ограничителни са мерките, толкова по-добре. Това е правилният ход и е направен навреме. Ще следим цялата информация, но тук идеята е по-скоро да черпим добрите практики от всеки експертен лекар", заяви проф. Коста Костов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!