Борисов с ключови думи при откриването на икономическия форум в Делфи (ВИДЕО))

Всичко, което касае Балканите, касае еднакво и Гърция, и България, и Румъния. Транспортните коридори са много важни. Това заяви по време на икономически форум в Гърция премиерът Бойко  Борисов. Коридор номер 4, коридор номер 8 и коридор номер 10 са изключително важни транспортни коридори, каза той. Той заяви, че Делфи - където се провежда форумът, е забележително място.

Със своята красова и история Балканите могат да са конкурентоспособни в цял свят, заяви още премиерът Борисов. По думите му има доста задачи, които трябва да се изпълнят. Нашате председателство трябва да се разглежда и като Гръцко председателство, заяви още той.  В региона има много геостратегически интереси, припомни. В момента сферата на сигурността е най-важна в Европа. Външните граници са подложени под огромен натиск. Не случайно Европа през последните години се цепи на тази тема, каза Борисов. Народите ги е страх от мигрантска вълна. Страха в хората го има. допълни той. Споразумението с Турция трябва да продължи. Готов съм да съдействам максимално, заяви той.

Откриването започна в 19.15 ч. в Зала „Константинос Караманлис“ на Европейския културен център в Делфи.

С изказвания по време на откриването ще се включат и президентът на Гърция Прокопис Павлопулос, и Димитрис Аврамопулос, европейски комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБОСТИ В БЛИЦ!