От тримата зам.-председатели на партията, които ще освободим, знаете че преди освободихме Цветанов, сега поводът не е същият.

Това каза на Националното съвещание на партия ГЕРБ, провеждащо се онлайн лидерът Бойко Борисов.

Откакто Фандъкова и Николов са начело на София и Бургас, се направиха много нови неща – от метрото до спортните зали.

„Каква ми е логиката за смяната им. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията.", каза той.
 
Борисов обясни, че Фандъкова и Николов остават в партията и са сред най-заслужилите, но ще се наложи да пътуват повече, ако останат зам.-председатели на партията, а те са нужни на градовете си. Той подчерта, че не сваля доверието си от тях

"Цветанов беше лоялен и коректен и стана председател на ГЕРБ", припомни Борисов и пак натърти, че просто иска да остави възможност на кметовете да работят повече на градовете си.

"Беше малко сръткава работата в началото, но просто спазваме протокола", добави той.

Последва гласуване, при което предложените промени, бяха приети.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев искат да бъдат освободени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Желанието им бе коментирано от лидерът на партията Бойко Борисов преди да бъде гласувано.
 
„Краси Велчев е сърцат партиен боец, безукорно честен. Не мога да кажа една лоша дума за него. Той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме обновление:, поде Борисов.
 
„Същото мога да кажа за Нунев. Колеги сме от полицейските години, но допуснахме няколко грешки. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага“, каза той.

„Менда я няма, защото е на погребение на братовчедка. Тя беше един от темелите във финансите. Тя прави бюджети и много години наред помагаше. Тя продължава да работи за партията, а на нейно място ще влязат други хора“, добави Борисов.

Той им благодари за свършената работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!