Борисов се ядоса заради промените в Изборния кодекс и посочи кои са токсичните партии ВИДЕО

Нинова не може да иска по-бързо да се връща мандата, за да спре да управлява Борисов, заяви той

Аз съм човек, който винаги когато дава пари на данъкоплатците, после показвам къде са вложени. Над 200 милиона отидоха за избори. Демокрацията е скъпо начинание. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънреден брифинг на ГЕРБ. 

"Всички казаха, че изборите са честно проведени. Неслучайно не бяха обжалвани. Политическите партии имат своите програми и тактики на действия. Имайки предвид, че демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят необходимото да има стабилно упралвение. Има развити държави, към които се стремим, със 7-8 партийни правителства. Има държави като Белгия, които правят правителство по 1-2 години, но там няма тая глупост със служебно правителство", допълни той.  

"Благодаря на българите, че ни оставиха първа политическа сила и тези коментатори, които говорят, че са ни отвяли. Отровното трио ни наричат токсична. БСП и ДПС не са ли токсични? "Да, България" не е ли токсична, след като никой не иска да работи с нея. Да напомня, че ние само подкрепихме председателя на ЦИК и там по време на изборите ГЕРБ беше малцинство. Там имаше представители на БСП, ДПС и "Да, България". Имаха възможността да имат членове на ЦИК без да са парламентарна партия", каза още Борисов. 

"Нинова не може да иска по-бързо да се връща мандата, за да спре да управлява Борисов. Неслучайно се хванаха не с щаб как да се борят с падемията, неслучайно приеха мажоритарния избор, неслучайно сложиха думичката "редовни" пред избори. Кога ще има пълен мандат при това отношение между политическите субекти", попита той. 

"На Разпети петък да приемеш закон за 3 дни, при положение, че имаме препоръка да не се пипа закон за Избори. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначава от Радев. Не му направиха методология, за да е пълен диктатът. Ако не му дадат удобните хора, дали ще ги назначи или ще каже "не, не, дайте друг". Абсолютно погазване на всички принципи", заяви премиерът в оставка. 

Какво значи в един закон, който е империчен, да напишеш "при възможност". Видео наблюдение ще има при възможност, ама кой ще я определи. Ще имаме състезание, в което единият отбор ще има и съдиите. Как ще кажеш в кой град и коя секция ще има", каза той.