Столичният кмет Бойко Борисов смята, че София е заплашена да остане не само без доменните пещи на “Кремиковци”, но и без топлоелектрическите си централи. Така Борисов коментира отказа на енергийното министерство да увеличи капитала общината в “Топлофикация”-София с 55 млн. лева.
С тези пари се очакваше да бъде погасен част от дълга на дружеството към “Булгаргаз”. Общината е направила всичко, което зависи от нея, но ако столичани останат без парно през зимата, трябва да отидат да протестират пред Министерския съвет, каза Борисов.
"Те знаеха, че ние ще поемем огромен риск. Искаха да използват, да имат политически дивидент да кажат: Кметът дезертира от проблема, ето, ние добрите ще го оправим. Но като видяха, че кметът не дезертира като тях, сега почват да правят номера с дружеството", обясни Борисов. "Спомнете си говоренето на тези негодници е точната дума. Когато преди 1 година моите предложения за борда на Топлофикация не бяха приети, те не се посвениха и премиерът, и министърът на икономиката да говорят, че от 3 години аз отговарям за Топлофикация. Лъжци, това са едни измамници и единственият шанс е да ги ометем и ще ги ометем, това им го гарантирам", закани се Борисов. "Играят си с 2 млн. души. От сега нататък ще направим всичко възможно да минем от страната на правителството, за да решим въпросите и на града. С това правителство няма как да бъдат решени", категоричен бе столичният кмет. /БЛИЦ