Много им се иска на някои да се налива в съзнанието на хората, че ще отидем на коалиция с БСП , огромни пари се изсипват през рекламни къщи затова. Това заяви кметът на София Бойко Борисов по бТВ по повод коментарите в медиите, че са заровили томахавките с премиера Станишев при откриването на Южната дъга на Околовръстния път.
 В един такъв и хубав и светъл ден нормалното поведение на хората предизвиква скандал, уточни кметът 
Ние сме избрани със Станишев за премиер и за кмет и трябва да работим заедно, каза още Бойко Борисов. 
Той определи като съвсем нормално различията между двете най-големи партии ГЕРБ и БСП. И отбеляза обаче пример за доброто сътрудничество - ето, правителството даде 75 милиона лева, а ние дадохме проекта, отбеляза кметът.
Борисов каза още, че вчера премиерът се е държал много коректно.  Много съжалявам, че се пише, че сме си шушукали на ушенце, гневи се той.  Най-мащабните проекти одобрени в Европа са за София, каза още Борисов. Премиерът е поискал проектите, за да  се инвестира до средата на годината, защото по думите му  догодина по това време ще ни налегне кризата. Според Борисов  хората искат той и премиерът да работят заедно, за да става държавата по-добра. Спасението от истината икономическа криза, според кмета, са европейските проектите. Там парите за България са заделени. Нашата гаранция, че кризата няма да ни убие са европроектите, категоричен бе Бойко Борисов. Той добави още, че за да се справи България добре, трябва консолидирано да се работи между общината и държавата и тогава кризата ще ни подмине, защото това са стотици милиони главно в строителство и инфраструктура.
Борисов определи вчерашната среща като много хубава. Може би на следващата среща трябва да сме качулки или с чадъри и да не си говорим, за да има пак скандал, но друг, коментира още кметът.Трябва да не работим нищо и да не се срещаме с премиера и да живеем в задръствания, коментира Борисов търсенето на скандали в отношенията му със Станишев. /БЛИЦ