Столична община е свършила своята работа по проблема с балиране на отпадъците на София спрямо изискванията на ЕС и това стана ясно още при срещата, която проведохме при вицепремиера Плугчиева. Това каза кметът на София Бойко Борисов пред журналисти по повод изказванията на общински съветници от БСП, направени вчера. "Няма да коментирам обвинения на хора от СПА-центрове и сладкарници", каза той.
Кметът подчерта, че държавата има отговорност да посочи място за извозване на балите.
Борисов допълни още, че червените съветници ги е яд, че от началото на годината, градският транспорт е обновен със 160 автобуса и затова атакуват новия конкурс за частно обслужване на 52 автобусни линии.
Градоначалникът бе категоричен, че пастите за журналистите няма как да подминат и вчерашното спиране на парите за магистрала "Люлин". Кметът каза, че останалата работа по решаването на проблема с боклука е в компетенциите на държавата и дори припомни, че Европейската комисия е препоръчала и промяна в законодателството. Борисов заяви, че до следващата година и други градове като Велико Търново и Ямбол ще изпаднат в криза по отношение на третирането на отпадъците, защото депата са само временна крачка и трябва да се изградят заводи за обработка на събраните отпадъци. Според Борисов до края на годината ще бъде готов проектът за изграждането на завод за битови отпадъци в София и догодина ще се прави първа копка на обекта. Борисов откри нова улица до болница "Токуда" в София. Общата дължина на платното е около километър. Стойността на поръчката е над 1,8 млн. лв. /БЛИЦ