"Изграждането на автомагистрала „Струма” допринесе изключително много за развитието на Югозападна България, създаде нови възможности за бизнеса и туризма", това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на Министерския съвет.

"Подобряването на прилежащата пътна инфраструктура обаче е също толкова важно. Затова днес осигурихме 4,045 милиона лева за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, водещ към основни туристически обекти в община Сандански.

Сред тях е село Златолист близо до защитената местност Мелнишки скални пирамиди и Пирин планина. Това е ключова дестинация с огромен потенциал за развитие на туризма в региона.

Днес гласувахме също подкрепа от 400 000 лева за основен ремонт на девическия манастир „Св. Петка“ в село Копривец, община Бяла.

Манастирът е един от знаковите паметници на православната архитектура в Русенска епархия и всяка година се посещава от многобройни поклонници от страната и чужбина", заяви премиерът.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Борисов категорично заяви, че "продължава", а преди това министър-председателят зарадва всички пенсионери с новина за над 200 мил. лв. добавки.