"Най-важното е да предадете на нашите колеги в Турция, че тази артерия на Европейския съюз (ЕС) трябва да работи. Най-големият ГКПП в Европа трябва да работи", това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на ГКПП "Капитан Андреево", където проверява как се пропускат тировете от българската страна в Турция.

От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони.

"Тук има тонове боклук. Помолете тираджиите, както се казва няма да им чистим. Ние не сме почистващи фирми", ядоса се премиерът.

Министър-председателят още веднъж подчерта, че миграцията към България е нула.

"Нашите превозвачи ме подплашиха, че пак били спрели камионите, но.. Има организация и от двете страни на границата. Това ще продължи дълго, а тоя зелен коридор трябва да работи.

Знаете ли колко тирове идваха по магистралата сега? Те няма да намалеят за радост!", допълни Борисов.

"Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Дай Боже да мине тая пандемия и ще седнем да пием кафе", заяви министър-председателят.

Премиерът обаче се оплака, че маската, която носи му е малка и призова ако може да му намерят малко по-голяма."Виж какво време дойде като във война. Да не можем да се прегърнем", обърна се Борисов към турските представители.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!