Кметът на София Бойко Борисов се срещна с представители на Държавна агенция “Национална сигурност”. На пресконференция в Столична община обаче той не коментира целта на срещата.
"Общината е отворена за всеки, който иска да се срещне с кмета. Общината работи върху много корупционни схеми и сме подали много сигнали. За това аз имам ежедневни контакти с главния прокурор. Отказвам да коментирам целта на днешната среща, защото дейността на хората от ДАНС трябва да е напълно незабележима за обществото”, каза столичният кмет.
ГЕРБ ще участва в евентуален национален ден на бойкот срещу правителството по призива на ДСБ. Решение обаче за такъв начин на протест трябва да се вземе единно от щабовете на всички опозиционни партии,  заяви Борисов. Той допълни, че в неделя ще има среща между щабовете на партията му и на ДСБ, а в следващите дни и с тези на други партии в опозиция за намиране на единното решение.  Концесията за боклука на София ще бъде прекратена, ако се повтори инцидентът от преди дни, когато центърът на столицата беше заринат в боклук.  Той уточни, че фирмите, които са извозили боклука са извикани лично от него, през нощта, когато станало ясно, че се задава криза с боклука.  Борисов обяви, че заедно със зам. кмета по финанси, той представи становището на Сметната палата за финансовите отчети за Столичната община за 2007 г.  В становището на Сметната палата се посочва, че отчетените финансови и стопански операции, както и формата, съдържанието, изготвянето и представянето на баланса и приложенията към него са в съответствие с нормативните изисквания. Одитният екип изразява мнение , че балансът към 31.12. 2007 г и приложенията към него дават вярна и честна представа за имуществото и финансовото състояние на Столична община. /БЛИЦ