Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Георги Първанов ще останат в историята като хората, допринесли най-много за непоправимите щети, нанесени на България от ДПС. Това заяви във Велико Търново неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с членове на младежкия ГЕРБ във Велико Търново, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
На въпрос на представител на МГЕРБ, относно големият брой турски младежи, които се обучават в университети в страната на разноски на ДПС и как ГЕРБ смята да се справи с този проблем, Борисов отговори, че: “Това са разработки на умни хора и целят в дългосрочен план трайно завземане на територията на България. Това е непоправимата щета, която ни нанасят ДПС и техните сателити БСП и НДСВ”. Той допълни, че ПП ГЕРБ е единствената партия, която заявява, че в никакъв случай няма да се коалира с партията на Ахмед Доган, независимо от обстоятелствата. Борисов заяви, че единственият начин, по който могат да се неутрализират тези действия и да се избегне бъдещ етнически конфликт, е да се работи активно с хората от малцинствата, изповядващи мюсюлманската религия. Борисов заяви, че има цели райони в които има села, градове, където нито един човек не говори български език. “В тях инвестират и само турски фирми”, допълни той. Той изрази своите опасения, че по този начин, по абсолютно мирен начин, без война, могат да бъдат загубени цели територии.
Поне 200 000 гласа ще бъдат откраднати от ГЕРБ на следващите парламентарни избори, прогнозира неформалният лидер на партията. За съжаление нямаме инструменти да се противопоставим на купуването на гласове, тъй като не участваме в управлението, и единственият начин да компенсираме кражбата е да накараме повече хора да гласуват за нас, каза Борисов.  Ще участваме самостоятелно на изборите, но внимателно следим развитието на партиите-членки на ЕНП, които биха могли да са ни партньори в управлението, допълни още Борисов. /БЛИЦ