Борисов: Трябва да направим така, че войните да спрат (ВИДЕО)

Развитите страни да продължават да помагат на държавите от Третия свят, призова премиерът

Политическото решение за глобалните кризи, породени от мащабни конфликти, е ясно – трябва да се направи така, че войните да спрат. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Турция.

„Същевременно развитите страни да продължават да помагат на държавите от Третия свят сами да произвеждат благата си и да се издържат. Непрекъснатото отпускане на милиарди не е решение и трябва да се направят такива инвестиции в компрометираните региони, че хората да не гладуват и да не живеят в трагични условия”, категоричен бе премиерът. 

„Въпреки че нашият принос е малък на фона на сумите, които се заделят от някои западноевропейски страни, ние винаги сме били готови и се отзоваваме на призивите за помощ, за което похвала си заслужиха и БЧК, и някои частни компании. Хубаво е, че хора на високо ниво повдигнаха и темата за капацитета на организациите, които поемат големи пари за хуманитарна дейност, и след това осъществяват разпределянето на помощите до всеки един човек. В това отношение би могло да се подходи много по-радикално”, заяви Борисов.

Видеото може да видите ТУК.