Би било прекрасно за България Бойко Борисов да е премиер, обяви кметът на Чикаго Ричард Дейли, който шести мандат управлява града със 130 хиляди българи при срещата си с кмета на София Бойко Борисов, пише в. “24 часа”.
По време на срещата стана ясно още, че София и Чикаго ще подкрепят взаимно своите кандидатури за организиране на олимпийските игри през 2016 година, когато София има амбицията да бъде домакин на юношеския формат, а Чикаго - на игрите за мъже и жени.

По-късно на среща с български емигранти Борисов признал, че истинският създател на ГЕРБ бил Румен Петков. “Исках да си остана главен секретар и да се занимавам с разбойници, но царят клекна на Станишев, а Първанов натискаше да ме оставят министър, за да не се кандидатирам за президент”, обясни ситуацията генералът. Според него имало реална опасност да го убият на улицата, защото Борисов задържал половината сръбска мафия. Той се оплака, че сега в България всички били срещу ГЕРБ. “В партията се стараем да каним само нови лица. Всичко читаво, което е на 30-40 г., го прибираме веднага. Имам договорка с вицепрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева да я приберем в България след изборите”, издаде Борисов. На въпрос какво го различава от Иван Костов лидерът на ГЕРБ посочи, че Командира не е отворил досиетата, докато е държал цялата власт в държавата. “Няколко срещи направихме с Костов, общият враг е ясен”, пусна новината Борисов. Според него първите 2 г. на Командира като премиер са били силни. Грешката му била, че не отрязал глави. “Аз и зам.-кмет да надигне главица, омитам го веднага. В политиката, като не режеш глави, ще режат твоята. Освен това в политиката 2+2 никога не е 4, а е 3, или най-много 2.5”, каза кметът. /БЛИЦ